Upptäck vackra Östergötland i sommar

Östergötland är ett län som har många fina platser att upptäcka – allt ifrån mulliga skogar till kustlandskap. Att semestra i Östergötland kan man göra på en och samma plats eller åka runt i länet och upptäcka dess fina natur och kultur.

Östergötland är ett län i mitten av Sverige beläget vid östkusten. Den största delen av länet ligger inåt land och resten vid kusten. Vid kusten kan du bege dig till St: Anna skärgård eller Arkösund och på många platser i länet får du inte ta del av den östgötska slätten med väldoftande ängar och lummiga skogar.

Turistattraktioner i Östergötland

De vanligaste turistattraktionerna i länet är bland annat Vadstena slott – slottet som uppfördes av Gustav Vasa på 1500-talet. Ett annat exempel är Söderköpings glassbar – Smultronstället, som besökts av både kungligheter och celebriteter genom åren. Många tar båten och färdas i Göta kanal igenom länet medan andra tar E22:an eller E4:an med husbilen.

Flygvapenmuseet i Linköping och Kolmårdens djurpark är andra välbesökta turistattraktioner i Östergötland.

Naturlivet i Östergötland

Östergötland har en naturupplevelse för alla smaker. Tack vare den geografiska fördelningen i länet har du möjlighet att vistas vid kusten – exempelvis i St:Annas skärgård eller i Arkösund. Föredrar du långa skogspromenader i naturreservat kan du besöka Omberg. På många platser i länet finns även gamla fornlämningar från vikingatiden. Badplatser finns det även gott om. För den som glömde sin uppblåsbara pool hemma finns istället stranden Varamon i Motala man kan besöka – nordens största insjöbad med en naturlig strand.