Leksaksmuseum i Vadstena

Precis bredvid Vadstena slott finns något som kan intressera både barn och vuxna. Här finns nämligen ett leksaksmuseum fullproppat med sådant som gör en glad. Här kan besökaren se leksaker från 1800-talet och framåt och det finns goda möjligheter till en riktig nostalgitripp.

Dockor och dockvagnar, leksaksbilar och gunghästar. Kanske hittar du något här som du själv lekte med som barn? På museet finns också mopeder och klockor från 1600-talet att titta på.

Under sommaren anordnas varje vecka en nostalgiafton på Slottsgården där livemusik och mängder av gamla fina fordon trängs tillsammans. Dessa tillställningar har varit en tradition i över tjugo år och de har blivit oerhört populära bland besökarna, såväl nya som gamla.

Leksaksmuseum är en del av anläggningen Slottsgården som har både café och rum till uthyrning för den som vill bo kvar. Det här är ett ställe som passar både för konferenser eller en enkel familjeutflykt. Förutom leksaker finns också ett kameramuseum och en fotoutställning i lokalerna. De som bor på Slottsgården har fritt inträde till museerna, medan övriga betalar en inträdesavgift på 60 kronor för vuxen och 45 kronor för barn mellan fem och femton år gamla.