Linköpings höghöjdsbana

Att klättra runt uppe i trädtopparna kan vara både svindlande och häftigt. Linköpings höghöjdsbana har flera olika banor för den som vill testa på att ge sig upp bland grenarna och utmana sig själv.

En höghöjdsbana är ofta en slags hinderbana som är uppbyggd flera meter upp i luften. Deltagarna har alltid hjälm och säkerhetslinor och tar sig av egen kraft igenom banan. Balans och styrka behövs ofta, och de riktigt tuffa banorna är 15 meter ovanför marken.

Banorna som finns på Linköpings höghöjdsbana har olika svårighetsgrader. För den som är en ny klättrare finns lite lägre banor som dessutom har flera genvägar ner till marken om det skulle behövas. De högre banorna kräver lite mer av klättraren, men man kommer långt med stark vilja och mod. För den som gillar fart och fläkt finns en 150 meter lång linbana att susa ner för.

Aktiviteterna på Linköpings höghöjdsbana lämpar sig för både barn och vuxna. Hela familjen kan ha en riktigt rolig dag här. Det är också en utmärkt aktivitet för teambuilding och större grupper. Konferenser, skolutflykter eller föreningar hälsas välkomna till denna spännande plats.

Här finns även möjlighet att fika eller äta mat och för den som hellre paddlar än klättrar uppe i träden finns även det alternativet.

Den lägsta banan har en åldersgräns på sex år, och den riktigt höga måste man vara minst elva år för att få testa. I övrigt gäller att man minst 120 centimeter lång och inte väger mer än 110 kilo.

På Linköpings höghöjdsbanas hemsida finns bilder och mycket information som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för att ge dig upp i trädtopparna.