Flygvapenmuseum

Allt du kan tänkas vilja veta eller se som handlar om det svenska flygvapnet hittar du på Flygvapenmuseum i Linköping. Här vid militärflygfältet Malmen i Malmslätt väster om Linköping ligger museet som har funnits sedan 1980-talet.

På museet visas militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal fram till i dag. Här finns världsunika flygmaskiner och mängder av andra föremål. Totalt finns det omkring 100 000 föremål på museet, de flesta av dem förvaras i magasin. I utställningen hittar du förutom flygplan även uniformer, motorer och instrument som hör ihop med militärflygets utveckling.

Museet är en del av Statens försvarshistoriska museer, det är en myndighet där även Armémuseum i Stockholm ingår.

<p>Under ett år kan det komma så många som 170 000 besökare till Flygvapenmuseum, det gjorde det år 2017. Förutom de permanenta utställningarna finns även tillfälliga utställningar som byts ut med jämna mellanrum. Här hålls även föredrag och temadagar och för barn ordnas sagostunder och aktiviteter i flyglabbet.

På Flygvapenmuseum finns självklart möjligheter att fika eller äta mat på restaurang, och det finns även en museibutik där du kan köpa souvenirer.

Museet har stängt på måndagar, övriga öppettider finns på museets hemsida där det också finns information om hur man hittar fram. Det är gratis att besöka Flygvapenmuseum.