Mystik i Östergötland

Östergötland bjuder på fantastisk natur där slätter och skogsbygd samsas med den östgötska skärgården. Det finns en hel del att både se och uppleva, allt från de djupa skogarnas mysticism till gamla berättelser och historiska byggnader. Ibland vill man som turist se och uppleva något annorlunda och i Bråvikenbrantens naturreservat kan man uppleva närheten till den magiska naturen och uppleva såväl skymning som gryning på några av de natursköna vandringslederna.

Naturväsensvandring

För den som vill starta företag och anordna spännande turer i bygden finns det en hel del att fundera kring. Den svenska folktron är full av mystiska väsen att lära sig mer om. Med häst och vagn kan man möta skogsrået i gläntan, näcken vid tjärnen och älvorna i skymningen. Den som behöver startkapital kan läsa mer på capcito.com som erbjuder flexibel och fördelaktig kredit till företag. Östergötland är ett populärt turistmål med tanke på alla valmöjligheter som finns.

Slottsvandring

Det finns en hel del slott och vackra herrgårdar att besöka i Östergötland och hit hör det ståtliga Ljungs Slott. Här kan man bland annat ta del av slottsvandringar för att njuta av den gustavianska arkitekturen samt guider i tidstypiska kläder. Här finns även ett mysigt café i slottsmiljö. Den som lockas av övernaturliga berättelser kan uppleva den guidade skymningsturen i skenet från en ensam lykta.