Kolmårdens djurpark

I Norrköpings kommun ligger den stora och välkända djurparken Kolmården. Här kan hela familjen tillbringa en heldag, eller flera, med att titta på djur från alla världens hörn. För de minsta finns även Bamses värld där det finns gott och karuseller och lekplatser. Här visas också dagligen Bamseteatern och det finns också möjlighet att träffa Bamse och hans vänner.

Kolmårdens djurpark jobbar för att bevara och rädda utrotningshotade djurarter från hela världen. Genom att besöka parken bidrar besökaren till parkens arbete. Det finns många sätt att bidra lite extra till arbetet, bland annat uppmanas man som besökare att lämna sina pantflaskor och burkar i särskilda behållare och därmed skänka några kronor extra.

I parken visas de olika djuren upp dagligen. Djurvårdare berättar om hur de arbetar med djuren och hur de anpassar parken efter djurens naturliga miljöer. Bland annat kan man som besökare få se på när björnarna matas, när elefanterna gör hälsokontroll eller när rovfåglarna visar upp sina flygegenskaper.

I safariparken får du sitta i en bur som åker många meter över marken och du under den halvtimmeslånga färden åka genom skog och savann och se allt ifrån björnar till lejon och giraffer från ovan.

Kolmårdens delfinshow är otroligt populär och ofta fullsatt. Inne i delfinhallen visar skötarna och delfinerna upp sina konster tillsammans med mäktig musik från en symfoniorkester.

Förutom djuren finns även flera karuseller och bergochdalbanor som ingår i entrépriset.

Inne i parken finns det många platser att slå sig ner för att äta medhavd picknick, men det finns också ett brett sortiment av mat att köpa på plats. Såklart finns det även många platser att köpa glass, dricka och godis på.

Parken är ganska kuperad och det krävs en hel del promenerande för att ta sig runt och titta på allting, det kan vara bra att ha i åtanke när man förbereder sitt besök till parken.